Архієпископ Афанасій звершив Богослужіння свята Успіння Пресвятої Богородиці

«Ми сумуємо, коли дивимося на смерть звичайної людини, але які незрівнянно сильніші почуття повинні нас охоплювати, коли ми згадуємо про смерть Матері Божої джерела життя, чеснішої за херувимів і незрівнянно славнішої за серафимів»? – АФАНАСІЙ, Архієпископ Харківський і Полтавський ПЦУ (УАПЦ).

28 серпня 2022 року, в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Високопреосвященний Афанасій, Архієпископ Харківський і Полтавський, очолив святу Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі м. Полтави. Спільно з архієреєм служили архімандрит Антоній (Бондарець), секретар єпархіального управління, та протоієрей Олександр Горай, настоятель парафії, благочинний Полтавського району.

«Нашу душу переповнює піднесенням не лише таїна смерті, а й таїна всієї віри. Задумаймося над тим, яким би жахливим і безпросвітнім було наше життя, аби ми бачили лише те, що дається нам звичайним тілесним зором, що можна взяти руками, покуштувати на смак, відчути на дотик, тобто ставитися до всього, що оточує, як до звичайної речі! – Сказав у проповіді Архієпископ Афанасій. – Але маючи віру, поринаючи в її таїни, сприймаючи душею неосяжні звичайним розумом істини одкровення, істини віри, ми підсвідомо відчуваємо всю велич життя в Господі».

Під час Богослужіння молилися за воїнів, які захищають Україну, за перемогу над російським агресором та за український народ.

Після Богослужіння Архієпископ Афанасій привітав із днем народження вірянку Тетяну Григорьєву та благословив її іконою Богородиці з набором  освячених олій.

На завершення Архієпископ Афанасій помазав усіх святим єлеєм.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here