Архієпископ Афанасій Богослужінням вшанував пам’ять Великої княгині Ольги

«Велику княгиню Ольгу нарекли святою і рівноапостольною, адже вона поклала початок християнського просвітництва Руси-України, ознаменувала початок прийняття пра-українцями святої православної віри», – Архієпископ АФАНАСІЙ (Шкурупій).

25 липня 2023 року, в день вшанування пам’яті рівноапостольної великої княгині Ольги, Архієпископ Афанасій очолив святкову Божественну літургію в кафедральному Свято-Михайлівському храмі м. Полтави. Спільно з правлячим архієреєм служили секретар єпархіального управління архімандрит Антоній (Бондарець) та настоятель парафії протоієрей Олександр Горай, військовий капелан ієрей Юрій Потикун та диякон Андрій Клименко.

«Київська княгиня Ольга, втративши чоловіка, вирішила присвятити своє подальше життя служінню Богові, – сказав у проповіді Владика Афанасій. – Княгиня будувала церкви і просвіщала народ. Таким чином вона поклала початок хрещенню Русі, яке потім звершив її онук святий рівноапостольний князь Володимир. Ми пам’ятаємо і славимо княгиню Ольгу як просвітницю, як святу, яка взяла на себе труд, рівний апостольському».

Після Великого входу на літургії Архієпископ Афанасій звершив ієрейську хіротонію диякона Андрія Клименка.

За Богослужінням молилися за українських воїнів, захисників рідної землі, а також виголошувалися прохання про перемогу наших збройних сил над російським агресором. Після Потрійної єктенії Владика Афанасій виголосив молитву «В час нашестя ворогів».

Владика Афанасій привітав нововисвяченого ієрея Андрія Клименка, побажав йому гідно нести служіння на духовній ниві в Церкві Христовій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here