Архієпископ Афанасій звершив Богослужіння другої Неділі після П’ятидесятниці

«Йдіть за Мною, і Я зроблю вас ловцями людей…». І вони одразу покинули човен і батька свого та й пішли за Ним» (Мт., 4:19-21), говорить нам сьогоднішня Євангелія. Який повчальний для нас приклад віри й послуху ми бачимо в цій євангельській розповіді», – Архієпископ АФАНАСІЙ (Шкурупій).

18 червня 2023 року, другої Неділі після П’ятидесятниці, Всіх святих землі української, Архієпископ Афанасій очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському кафедральному храмі в м. Полтаві. Спільно з Владикою Афанасієм служили: секретар єпархіального управління архімандрит Антоній (Бондарець) та настоятель парафії протоієрей Олександр Горай.

«А чим для нас є Церква, рідна українська земля, на якій ми живемо і служимо Богу, народу українському й Вітчизні? Це не риторичне запитання, як декому видається, а доленосне, життєве, важливе і глибинне. Настільки глибинне, що не одразу людина здатна його відчути, а тим паче усвідомити, осягнути його значення не тільки в загальному вимірі, а й, перш за все, в особистісному, – сказав Владика Афанасій у повчальному слові й зазначив: – Бо це залежить від того, яку ми маємо любов до Бога й України, і на яку глибину нашого серця і простору душі сягає ця наша любов, у які глибини свідомості вона проникає і які пласти там піднімає. А коли взяти всі духовні джерела й джерельця, які наповнюють людину, то все сходиться у площині віри. Без віри, в усій повноті цієї духовної якості людини, не можуть проявлятися всі інші якості, які роблять її особистістю».

За Богослужінням молилися за українських воїнів, захисників рідної землі, а також виголошувалися прохання про перемогу наших збройних сил над російським агресором. Після Потрійної єктенії Владика Афанасій виголосив молитву «В час нашестя ворогів».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here