Архієпископ Афанасій звершив Богослужіння свята Різдва Іоанна Предтечі

«Апостол Павло пише римлянам: «Ми отримали доступ до тієї благодаті, в якій стоїмо і хвалимося надією на славу Божу. Але хвалимося і скорботами, знаючи, що від скорботи походить терпіння, а від терпіння досвідченість, від досвідченості надія. А надія не посоромить, тому що любов Божа влилася у серця наші Духом Святим, що Його нам дано». І все це від Господа нашого Ісуса Христа», – АФАНАСІЙ, Архієпископ Харківський і Полтавський ПЦУ.

7 липня 2022 року, Різдва чесного славного пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, Високопреосвященний Афанасій, Архієпископ Харківський і Полтавський, звершив святу Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі м. Полтави. Спільно з Владикою служили архімандрит Антоній (Бондарець), секретар єпархіального управління, та протоієрей Олександр Горай, настоятель храму, благочинний Полтавського району.

«І ось у цій послідовності перед нами відкривається велика Божа істина. В чому ж вона полягає? А в тому, що коли ми не маємо терпіння, то ми неспроможні справитися з тими викликами, які перед нами ставить, чим далі, тим гостріше, нинішнє шалене життя, – зазначив у проповіді Архієпископ Афанасій. – Ми часто пасуємо перед найменшими труднощами, чого в попередні періоди історії не було. А все тому, що ми нині слабкі, бо духовно недосконалі. Але якщо ми візьмемо на озброєння слова апостола Павла, то терпіння принесе нам спасіння в найтяжчих випадках життя, бо, терплячи, ми набуваємо життєвого досвіду, який стає для нас опорою. Це як броня, що захищає воїнів у танку від ворожих куль і снарядів».

Під час літургії молилися за Україну, за воїнів та перемогу українського війська.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here