Вітання до священнослужителів, які перебувають під святительським омофором архієпископа Харківського і Полтавського ПЦУ АФАНАСІЯ

ВІТАННЯ

до священнослужителів, які перебувають під святительським омофором  архієпископа Харківського і Полтавського ПЦУ АФАНАСІЯ на теренах Харківщини, Полтавщини, Черкащина та Кіровоградщини

Дорогі отці, брати в Ісусі Христі! Христос народився!

Від щирого серця вітаю Вас і Ваші родини з великим і світлим святом Різдва Христового, адже з Його незбагненної людинолюбності дарується нам радість бути причасними до таїнства нашого спасіння, що перебуває з нами до віку!

Неодноразово звершуючи Божественні літургії у спільному служінні з Вами, бачу, як українці тягнуться до нас – до молитви рідною українською мовою у Православній Церкві України, яка стала п’ятнадцятою серед Церков-посестер у вінку Вселенського православ’я. Сила нашої соборної молитви проливається в серця й душі кожного вірянина із Божого джерела любові. Ми бачимо, з яким трепетом підходять до Святого Причастя дорослі й діти, як вони тягнуться до нашого слова й поради, до сердечної участі в їхньому нелегкому житті. Це свідчить про те, що православна душа нашого народу жива, а її повне відродження в силі Божого благословення вже близько. І це Ваша, отці, заслуга, велика й нелегка праця, часто ознаменована труднощами і навіть небезпеками.

Так будемо ж молитися за наш багатостраждальний народ український, який своїми тяжкими стражданнями заслужив кращої долі, будемо своїми трудами на духовній ниві оновлювати душі й запалювати вірою серця – вірою в Господа нашого Ісуса Христа та Батьківщину нашу Україну, будемо вірою й працею преображати людські душі й саме життя, пам’ятаючи, що з допомогою Божою можна подолати всі труднощі й незгоди.

У нас ще багато труднощів і проблем у розбудові єпархіального та парафіяльного життя, надто ще багато у нас недругів, які намагаються порушити єдність між нами, але й у найважчих ситуаціях слід пам’ятати слова Господа нашого Ісуса Христа: «Не бійся, тільки віруй!» (Мк., 5:36). Труднощі й нашіптування недоброзичливців не повинні ужорсточити наші серця, а навпаки, ще більше їх загартовувати у братерській любові й мужності, адже якщо Христос веде нас вузьким шляхом скорботи, то ми ще ближче наближаємося до Царства Небесного.

Кожен день і кожна година нашого життя повинні бути наповнені радістю в Господі нашому Ісусі Христі, особливо в свято Різдва Христового, а в серцях наших нехай не залишається місця для страху й маловір’я, ворожнечі й розділення, відчаю і невіри в силу Божу, адже Господь із нами в усі дні, як і запевнив нас. Будемо радіти за народжене Богонемовля і приєднувати до цієї великої радості все нових і нових дітей Божих, що до цієї миті блукають у темряві, непросвітлені сяйвом євангельського благовістя, чи загубилися в хащах церковного «руського міра».

Дорогі отці, від щирого серця вітаю Вас і Ваші родини з великим і спасительним святом Різдва Христового! На порозі нового новоліття віддамо подяку Господу Вседержителю за Його великі й багаті щедроти, що Він посилає нам. Бажаю Вам у новому році невичерпної допомоги Божої, міцності духовної та тілесної сили й надалі стояти біля престолу Божого і мужності у несенні життєвого хреста та в трудах на благо нашої Батьківщини України й Святої Матері – Православної Церкви України в лоні вселенського православ’я.

Нехай благословить Вас Любов, що зійшла з Небес, і зблизить серця наші у здійсненні великої справи – преображення у вірі православній душі й серця кожного, хто звертається до нашої духовної опіки.

Нехай же благословить нас усіх Господь Бог миром і любов’ю, а Покров Пресвятої Богородиці завжди перебуває над нами!

«Христос народився! Славімо Його!»

Різдво Христове

2020/2021

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here