Архієрейське богослужіння в день Обрізання Господнього

«День Обрізання Господнього має особливе змістовне і символічне значення для нас, віруючих християн. Як і свято св. Василія Великого. Полягає воно в тому, що обрізанням Господь вказав на необхідність для спасіння відсікання пристрастей, які породжують гріхи. А святитель, на прикладі свого життя, показав нам , що приборкувати пристрасті тіла людині під силу»,  архієпископ АФАНАСІЙ (Шкурупій).

14 січня 2020 року, в день свята Обрізання Господнього та вшанування святителя Василія Великого, архієпископ Афанасій очолив святу Божественну літургію у Свято-Вознесенському храмі с. Коломацьке. Спільно з правлячим архієреєм служили ігумен (Антоній), секретар єпархіального управління, та протоієрей Олександр Горай, благочинний Полтавської області.

«Духовним обрізанням людина повинна відсікати від себе душевні пристрасті: гнів, заздрість, гординю і всі ті гріхи, які породжує людське пожадання. Щоб, борючись із цими ганебними проявами у своїй поведінці, ми готували себе до восьмого дня майбутнього віку, про що нам пишуть святі отці,  сказав владика Афанасій у проповіді. – Обрізання в старозаповітні часи було лише прообразом істинного очищення, а вже Господь, взявши не себе гріх із зовні й прицвяхувавши його на хресті, встановив нове благодатне хрещення водою і Духом. І щоб зробити наше спасіння досконалим, Він починає Свою місію з раннього дитинства, починаючи вчитися терпіти тілесний біль, сіючи з ранку Свою кров, що увечері зібрати гідний плід нашого викуплення».

Після літургії парафіяни отримали від владики Афанасія благословення помазанням святим єлеєм.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here