УАПЦ урочисто відзначила визначні дати

24 липня 2018 року, в день шанування рівноапостольної Великої княгині Ольги та з нагоди відзначення 120-річчя від дня народження і 25-річчя від дня упокоєння першого Патріарха УАПЦ Мстислава (Скрипника), а також 1030-річчя Хрещення України, високопреосвященний Афанасій (Шкурупій), архієпископ Харківський і Полтавський, керуючий Черкаською і Кіровоградською єпархією, взяв участь у святкових заходах в м. Києві. Біля підніжжя кафедрального собору – Андріївської церкви, було звершено святу Божественну літургію, яку очолив Блаженнійший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УАПЦ. Спільно з Предстоятелем служили архієреї, священики та диякони УАПЦ.

На святкування до Києва з’їхалися вірні Української Автокефальної Православної Церкви з усіх куточків України, серед яких були і делегації Харківсько-Полтавської та Черкаської і Кіровоградської єпархій. У спільній молитві просили у Бога за мир в Україні, за українських воїнів та всіх тих, хто оберігає цілісність нашої Держави. Також Предстоятель УАПЦ підніс молитви за весь український народ, за Вселенського Патріарха Варфоломія, Священний Синод Константинопольської Церкви-Матері та за надання Томосу про автокефалію.

Після завершення богослужіння, Блаженніший Митрополит Макарій очолив заупокійну молитву біля пам’ятної дошки першому Патріарху православної України Мстиславу (Скрипнику), а потім віряни хресною ходою пройшли до пам’ятника рівноапостольної княгині Ольги на Михайлівській площі, де було звершено молебень. Далі велична хода рушила до Володимирської гірки, де біля пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру відбулася урочиста академія, приурочена до цих величних пам’ятних дат.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here