Архієрейське Богослужіння в день перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця

«У нашого народу особливий зв’язок із святителем Миколаєм чудотворцем. Ми приходимо до нього, як до чистого джерела, щоб насичуватися живої віри, про яку говорив Ісус Христос: «вода, що дам Я йому, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне», Архієпископ АФАНАСІЙ (Шкурупій).

22 травня 2021 року, в день перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця з Мир Лікійських у Бар, на запрошення настоятеля Свято-Миколаївської парафії м. Сміли на Черкащині митрофорного протоієрея Василя Ворушила, Архієпископ Афанасій (Шкурупій) очолив святу Божественну літургію. Спільно з Владикою служили: митрофорний протоієрей Петро Дмитрук, архімандрит Антоній (Бондарець), митрофорні протоієреї Михайло Шевчук, Василь Шарко та Павло Чуйченко, ігумен Ахілла (Багрій), протоієреї Олександр Гаган, Євген Гаган, Олександр Горай, ієреї Сергій Чукін та Олександр Каптенко.

«Сьогодні ми з вами чули послання апостола Павла, де є дивовижні слова, які поєднують два найважливіших поняття: совість і честь. Совість виступає як причина, а честь – як наслідок. Апостол написав: «Моліться за нас, бо ми впевнені, що маємо добру совість, тому що в усьому бажаємо поводитися чесно» (Дії 13:18), сказав Архієпископ Афанасій у повчальному слові. – Виходячи із цих слів, ми розуміємо, що апостол Павло вчить нас простим речам – там, де чесність, там і чиста совість. Дивовижно, але й у словнику відомого всім Даля підтверджуються ці поняття, означені святим апостолом про те, що не може бути честі й гідності без чистої совісті».

Під час Богослужіння виголошувалися прохання про перемогу наших збройних сил над російським агресором. Після Потрійної єктенії Владика Афанасій виголосив молитву про визволення від нашестя чужинців.

Після Богослужіння Владика Афанасій привітав громаду і настоятеля о. Василя із престольним святом та побажав єдності й згуртованості задля перемоги України та утвердження Помісної Української Православної Церкви.

На завершення святкування духовенство з вірними пройшли хресною ходою навколо Свято-Миколаївського храму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here