Архієпископ Афанасій звершив Богослужіння свята Входу Господнього в Єрусалим

«І ось, нарешті, Ісус вирішує йти до Єрусалиму. Велике чудо воскресіння Лазаря стало передвістям смерті й воскресіння Самого Христа, а відтак і передвістям загального воскресіння всіх померлих. Про це й свята наша Православна Церква нині співає: “Загальне воскресіння перед Твоїм стражданням запевняючи, з мертвих воскресив єси Лазаря, Христе Боже”, – АФАНАСІЙ, Архієпископ Харківський і Полтавський.

9 квітня 2023 року, в день свята Входу Господнього в Єрусалим, Високопреосвященний Афанасій, Архієпископ Харківський і Полтавський, звершив святу Божественну літургію в кафедральному храмі Архістратига Божого Михаїла в м. Полтаві. Спільно з Владикою Афанасієм служили архімандрит Антоній (Бондарець), секретар єпархіального управління, та протоієрей Олександр Горай, обласний благочинний, настоятель храму.

«Учні підводять до Нього молодого осла, на якого ще ніхто не сідав. Це дуже суттєво, бо Ісус не міг в’їжджати до міста на коні, як то урочисто на конях чи коштовних колісницях в’їжджали земні царі до своєї столиці, сповнені гордості й пихи за перемогу їхнього війська над ворогами, адже царство Його: «Не від світу цього» (Ін., 17:36), – зазначив у своїй проповіді Архієпископ Афанасій. – Йдучи перед Ним і позаду, народ вигукував: «Осанна! Благословенний Той, Хто йде в ім’я Господнє, Цар Ізраїлю!» (Ін., 12:13), люди клали Йому під ноги пальмове віття, стелили свій одяг і знову славили: «Благословенний Цар, що йде в ім’я Господнє! Мир на небесах і слава в вишніх!» (Лк., 19:38).

Після літургії Архієпископ Афанасій освятив вербове віття, принесене вірянами.

Потім Архієпископ Афанасій освятив знамено із зображенням Пресвятої Богородиці, намальоване волонтером Зоєю Воронянською для одного з військових підрозділів, який захищає Батьківщину від рашистів на передовій ділянці фронту, а також іменні прапори воїнам.

Крім того, Архієпископ Афанасій привітав відому українську поетесу Юлію Манойленко з днем народження.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here