Архієпископ Афанасій звершив Богослужіння свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього

«Знайдення Животворчого Хреста Господнього стало поворотною подією в історії утвердження християнської віри і євангельської науки спасіння, яка докорінно змінила розвиток людської цивілізації, розвернувши її лицем до Бога і вказавши шлях істинної перемоги», АФАНАСІЙ, Архієпископ Харківський і Полтавський ПЦУ.

27 вересня 2022 року Високопреосвященний Афанасій, Архієпископ Харківський і Полтавський, очолив святу Божественну літургію в день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього у кафедральному Свято-Михайлівському храмі м. Полтави. Спільно з архієреєм служили архімандрит Антоній (Бондарець), секретар єпархіального управління, та протоієрей Олександр Горай, настоятель парафії, благочинний Полтавського району.

«Поклонимося Хресту не тільки сьогодні, в день цього свята, а й поклоняймося йому в усі дні свого життя – коли нам добре, й коли нам зле. Усвідомимо, що Христос помер тому, що переступили межу можливого ми. Апостол Павло недарма говорить, що й за друга свого мало хто згодиться віддати своє життя, а Христос помер за тих, хто ненавидів Його, за людей, котрі здатні, як і ми, пройти повз Його жертву і не здригнутися душею, не здолати свою злу волю і не змінитися в собі самих до кінця», – сказав зокрема у своєму повчальному слові Архієпископ Афанасій.

За Богослужінням молилися також за визволення українських земель від російських загарбників, утвердження єдиної Помісної Православної Церкви, ще за воїнів-захисників української держави.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here