Архієрейське богослужіння 4-ої неділі після П’ятидесятниці

«Четверта неділя після П’ятидесятниці присвячується євангельській розповіді про те, як Господь зцілив слугу сотника – римського офіцера, котрий був язичником (Мт., 8:5-13). Ми бачимо, що сотник пожалів свого слугу й звернувся до Спасителя з проханням про його зцілення. Господь висловив згоду і запропонував піти в дім сотника, де перебував його слуга, але сотник проявив дивовижну віру в Господа і Спасителя, будучи переконаним, що Він здатний на це», – АФАНАСІЙ (Шкурупій), архієпископ Харківський і Полтавський ПЦУ.

5 липня 2020 року, 4-ої неділі після П’ятидесятниці, високопреосвященний Афанасій, архієпископ Харківський і Полтавський ПЦУ, очолив святу Божественну літургію в кафедральному храмі Святої Тройці в с. Червона Слобода. Спільно із правлячим архієреєм служили ігумен Антоній (Бондарець) та протоієрей Сергій Катренко.

«Сотник сказав: «Не треба йти, скажи тільки слово». Вражений вірою язичника, Господь сказав: «І в Ізраїлі – тобто серед людей, які вірують в Єдиного Бога, – не знайшов Я такої віри». І ще говорить Господь, що в Царстві Небесному поселяться ті, хто прийде зі сходу і заходу, тобто ми з вами, хто вірує в істині, а ось сини Царства, тобто фарисеї і законники, ті, що ставлять під сумнів вчення Христове, будуть викинуті в темряву, тобто в пекло.

Це ті, хто поховав віру під безліччю всяких дріб’язкових, малозначимих приписів побутового характеру. Ось саме для того, щоб показати глибину помилкових  суджень, Господь і каже, що прийдуть інші люди. А хто ж ці люди? Це, на думку Спасителя, ті, хто не втратив істинну віру в Бога, хто ніколи не підмінить її на малозначимі приписи зовнішнім вираженням своєї релігійності, а навпаки, – збереже в серці віру палку і сильну», – сказав зокрема архієпископ Афанасій у проповіді до присутніх на богослужінні вірян.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here