Архієпископ Афанасій звершив Богослужіння четвертої Неділі Великого посту

«Для чого були перенесені Ісусом Христом страждання, в ім’я чого Він перетерпів муки і освятив дерев’яний хрест, проливши Свою кров? В ім’я нашого з вами спасіння», – Високопреосвященний АФАНАСІЙ, Архієпископ Харківський і Полтавський.

3 квітня 2022 року, Неділі четвертої Великого посту, преподобного Іоанна Ліствичника, Високопреосвященний Афанасій, Архієпископ Харківський і Полтавський, очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському кафедральному храмі м. Полтави. Спільно з правлячим архієреєм служили архімандрит Антоній (Бондарець), секретар єпархіального управління, та протоієрей Олександр Горай, настоятель храму, благочинний Полтавського району.

«Кров Христова, пролита Ісусом за кожного, хто приходить у світ для цього тимчасового життя, є знаковою, бо є Кров’ю Нового заповіту, отією пуповиною, що єднає дітей Божих з Отцем Небесним. Як без пуповини неможливе життя дитини в утробі матері, так неможливим є і життя вічне в безсмерті, ворота до якого відчинив нам Христос. Ключем же до цих воріт, аби відмикати їх, є Хрест розп’яття. Бо ж невдовзі по розп’яттю воскреснувши (адже сказав був: «Не залишу вас сиротами, прийду до вас!» (Ін., 14:18), Він переміг смерть і дав світові надію життя вічного», – сказав у своїй проповіді Архієпископ Афанасій.

Під час літургії молилися за воїнів української армії, захисників рідної землі. Також Владика Афанасій прочитав молитву в час нашестя ворогів.

Після Богослужіння Архієпископ Афанасій привітав парафіянку, відому українську поетесу Юлію Манойленко з днем народження та благословив її іконою Пресвятої Богородиці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here