Увійти до храму як у Царство Боже

«Перша сходинка Божого храму, на який ступила Діва Марія в три роки свого віку, це як хрещення – перша ступінь спасіння, від якої починається відлік життя особистості в Христі Ісусі, Господі неба і землі. І як долала вона сходинку за сходинкою, наближаючись до входу в дім Божий, так і ми долаємо свій шлях, визначений для кожного, щоб у підсумку увійти в Царство Боже, як увійшла до Святого святих Діва Марія», – архієпископ Афанасій (Шкурупій).

4 грудня 2017 року, високопреосвященний Афанасій, архієпископ Харківський і Полтавський, керуючий Черкаською і Кіровоградською єпархією, звершив святу Божественну літургію в Свято-Вознесенському храмі. Спільно з архієреєм служив ігумен Антоній (Бондарець), секретар Консисторії.

«Увійшовши до храму, Богородиця наче б як завершила своє шукання Бога – вийшла з порожнечі й увійшла у повноту життя, а увійшовши в Святе святих, наповнила його вищим смислом, адже зробивши цей доленосний вчинок, вона стала вмістилищем , у якому перебуватиме Боже Слово і з якого Слово увійде в світ заради його спасіння, – пояснив архієпископ Афанасій. – Сьогодні ми з вами перебуваємо в храмі і стаємо свідками того, як Бог входом Пречистої Діви Марії, наповнює храм смислом Свого єднання з людиною, яку таким чином кличе до вдосконалення у всій повноті Своєї слави».

Звичайно, вхід Діви Марії у Святе святих – прообраз нинішнього вівтаря, не означає, що й кожен із нас повинен входити до вівтаря церкви, а означає те, що ми повинні ставитися до храму Божого як до найсвятішого місця, куди слід заходити з великим трепетом і благоговінням, і творити у своїх серцях вівтар віри, де пануватиме Дух Святий.

«Життя християнина наповнене духовною роботою і він повинен бачити плоди своєї праці у постійному зростанні духовного вдосконалення, – зауважив архієрей. – Нам слід крок за кроком заглиблюватися у таїнство євангельської науки, щоб якомога повніше відповідати її вимогам, готуючи свою душу до вічності».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here